Kersen clafoutis van Janneke Philippi

Ingrediënten
  • 250-275 g kersen
  • 100 g bloem
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 eieren
  • mespuntje zout
  • 200 ml volle yoghurt
  • poedersuiker
Extra nodig
ingevette lage ronde taartvorm/ovenschaal van 24-26 centimeter doorsnede
 
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de kersen, dep ze droog, verwijder het steeltje maar ontpit ze niet (hebben wij wel stiekem gedaan, is toch makkelijker eten)
  • Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm.
  • Meng in een kom met een garde de bloem, de kristalsuiker, de eieren en het zout. 
  • Voeg de yoghurt langzaam toe en klop tot een glad beslag zonder klontjes. 
  • Schenk het beslag in de vorm. 
  • Bak de clafoutis in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestuif de clafoutis uit de oven met een laag poedersuiker. 
  • Laat zeker 10 minuten afkoelen. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Waarschuw je tafelgenoten voor de pitten, als je ze er in hebt laten zitten.
 
 
 
Bron: 'Mijn favoriete desserts' Janneke Philippi