Appels uit de Crockpot slowcooker

Ingrediënten:

  • 6 grote zure (Jazz) appels, klokhuis uitgeboord, in plakken of parten en geschild (mag óók ongeschild)
  • 1 cup rozijnen (indien voorhanden of gewenst)
  • ½ cup suiker (of minder als u zoete appels heeft)
  • ¼ cup licht bruine suiker, aangeduwd
  • ½ eetlepel kaneel
  • ⅛ theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels boter in plakjes

 

Recept:

 

  1. Doe alle ingrediënten BEHALVE DE BOTER in de Crockpot. Roer goed, zodat alle appels goed bedekt zijn en leg de plakjes boter op de appels.
  2. Zet de Crockpot op HIGH gedurende 1½ tot 2 uur OF op LOW 3½ tot 4 uur. Roer halverwege alles voorzichtig een keertje om. Serveer bijvoorbeeld met een bolletje ijs, klodder slagroom of crème fraîche en geniet!